Gnathologie & Fysiotherapie -> een waardevolle aanpak bij patiënten met kaakgewrichtsklachten en hoofdpijnklachten.

 

Wanneer: woensdag 15 april
Locatie: Industrieweg 37 te Stolwijk
Start programma: 19.30 uur (vanaf 19.00 uur staat de koffie en thee klaar.)

 

Tijdens de avond zal worden uitgelegd wat TMD is. Het woord temporomandibulaire dysfunctie (TMD) refereert naar een aantal verschillende symptomen, die gelokaliseerd zijn in de kaakgewrichten en in de pezen en spieren rondom de gewrichten. De meest voorkomende symptomen zijn pijn en gevoelige spieren. Vergelijkbaar met andere lichamelijke aandoeningen, in het bijzonder met pijnsyndromen, wordt TMD beïnvloed door psychologische factoren.

De diagnostiek rondom TMD zal aanbod komen. De rol van de tandarts en van de orofaciale fysiotherapeut als behandelaar binnen de problematiek rondom TMD wordt nader toegelicht. Tenslotte wordt de avond gevuld met een demonstratie van een gnathologisch onderzoek. Hierbij komen aspecten van meten, inspectie en palperen aan bod. Ook is er de mogelijkheid om dit deze avond ook zelf te oefenen.

Spreker: Jurriën Hartman, orofaciaal fysiotherapeut in Oudewater en IJsselstein. Tevens werkt hij al ruim 10 jaar samen met Hugo Vreugdenhil, tandarts-gnatholoog te Geldermalsen en Meteren. Samen hebben ze eens in de 14 dagen een gezamenlijk spreekuur voor patiënten met TMD gerelateerde klachten. Deze avond is gratis maar u dient zich wel van tevoren en uiterlijk op 3 april aan te melden. Dit kan via deze pdf, telefonisch of per e-mail: info@competenttandtecniek.nl