Woensdag 15 april – Gnathologie & Fysiotherapie

Gnathologie & Fysiotherapie -> een waardevolle aanpak bij patiënten met kaakgewrichtsklachten en hoofdpijnklachten.

 

Wanneer: woensdag 15 april
Locatie: Industrieweg 37 te Stolwijk
Start programma: 19.30 uur (vanaf 19.00 uur staat de koffie en thee klaar.)

 

Tijdens de avond zal worden uitgelegd wat TMD is. Het woord temporomandibulaire dysfunctie (TMD) refereert naar een aantal verschillende symptomen, die gelokaliseerd zijn in de kaakgewrichten en in de pezen en spieren rondom de gewrichten. De meest voorkomende symptomen zijn pijn en gevoelige spieren. Vergelijkbaar met andere lichamelijke aandoeningen, in het bijzonder met pijnsyndromen, wordt TMD beïnvloed door psychologische factoren.

De diagnostiek rondom TMD zal aanbod komen. De rol van de tandarts en van de orofaciale fysiotherapeut als behandelaar binnen de problematiek rondom TMD wordt nader toegelicht. Tenslotte wordt de avond gevuld met een demonstratie van een gnathologisch onderzoek. Hierbij komen aspecten van meten, inspectie en palperen aan bod. Ook is er de mogelijkheid om dit deze avond ook zelf te oefenen.

Spreker: Jurriën Hartman, orofaciaal fysiotherapeut in Oudewater en IJsselstein. Tevens werkt hij al ruim 10 jaar samen met Hugo Vreugdenhil, tandarts-gnatholoog te Geldermalsen en Meteren. Samen hebben ze eens in de 14 dagen een gezamenlijk spreekuur voor patiënten met TMD gerelateerde klachten. Deze avond is gratis maar u dient zich wel van tevoren en uiterlijk op 3 april aan te melden. Dit kan via deze pdf, telefonisch of per e-mail: info@competenttandtecniek.nl

Geslaagde avond bij Competent Tandtechniek

c20ec37e-bb5b-11e3-9c6f-12313b12a0ad-largeGeslaagde avond bij Competent Tandtechniek in Stolwijk!! Het thema van deze avond was de digitalisering van de tandheelkunde. Het enthousiasme van Sebastiaan Cornelissen en Frans Delfos van Core3dCentres werkte aanstekelijk op de 23 aanwezige tandartsen. We hopen snel weer iets te organiseren. Zorg dan dat ook u erbij bent. Groeten van het team van Competent Tandtechniek.

Wat brengt de digitalisatie in de tandheelkunde ons anno 2014? Lezing woensdagavond 2 april 2014

Wat brengt de digitalisatie in de tandheelkunde ons anno 2014?

Op deze en vele andere vragen zal Sebastiaan Cornelissen,  CEO van Core3dCentres, en een echte Know-All op het gebied van digitalisatie in de mondzorg en tandtechniek, u een antwoord geven. Hij neemt ons mee op een reis door de digitale wereld. Hierin krijgen we een overzicht van de vele toepassingen, materialen , indicaties, mogelijkheden en ook onmogelijkheden van en met CADCAM. Ook zal virtueel prepareren en “live” ( in full colour) intra oraal scannen aan bod komen.

U bent van harte uitgenodigd om deze avond op ons laboratorium, uiteraard geheel vrijblijvend, bij te wonen. Deze avond wordt gehouden op woensdagavond 2 april a.s. De mogelijkheid bestaat om een hapje mee te eten voorafgaand aan deze avond.

Het programma:

18.00  Inloop met eten en drinken.
19.00  Start programma;

  • Overzicht CADCAM toepassingen, (nieuwe)materialen en indicaties.
  • Intra orale workflow (kroon-en brugwerk, virtueel prepareren, implantologie en implantologie planning software i.c.m. CT)
  • Wat gaat CADCAM ons nog meer brengen?

20.00   Korte pauze
20.15   Vervolg programma;

  • Inleidend verhaal intra orale mondscanners.
  • Kostenplaatje, subsidies, aftrekbaarheid, haalbaarheid per  praktijk.
  • Live scannen

21.00  Borrel

Wilt u zo vriendelijk zijn ons vóór  15 maart te mailen of bellen of u komt en met hoeveel personen. U kunt ook gebruik maken van meegeleverd aanmeldingsformulier. Graag ook laten weten of u gezellig met ons mee eet of niet en eventuele specifieke wensen.

Met vriendelijke groeten,

Het team van Competent Tandtechniek.

Mail: info@competenttandtechniek.nl
Telefoon: 0182 – 603236

Opening Competent Tandtechniek: kleinschalig en gedreven

STOLWIJK/AMMERSTOL • Dat het soms verrassend kan lopen in een mensenleven bewijst Ammerstollenaar Gery den Hoed.

Nadat hij zijn hele werkzame leven in de tandtechniek actief was geweest begon hij in 1993 samen met een compagnon een eigen tandtechnisch laboratorium aan de Industrieweg in Stolwijk. Dertien jaar later verkochten de twee het bedrijf aan een keten van laboratoria. Sinds die tijd vervulde Den Hoed diverse managementfuncties in de wereld van tandartsen en techniekers. Maandag 2 september pakt hij de draad weer op en opent, wederom in het pand aan de Industrieweg 37, Competent Tandtechniek.

36_competenttandtechniek
Gery den Hoed (foto: Adri Verhoeven)

Kriebelen
“Eind 2012 begon het toch weer te kriebelen”, vertelt Den Hoed. “Omdat ik nog steeds in de dentale branche actief was, wist ik precies wat er speelde. Veel tandartsen zijn niet tevreden over de wijze waarop de grote laboratoria met hun cliënten omgaan.”

Gery weet dat veel kroon-en brugwerk in o.a. China wordt geproduceerd. “Natuurlijk is dat wat gunstiger in prijs omdat de loonkosten daar heel laag zijn en de bedrijven niet aan de regelgeving en arbeidsvoorwaarden die in Nederland gelden hoeven te voldoen. Door deze ontwikkeling dreigt er veel vakmanschap en kennis te verdwijnen. Ondanks, of misschien wel juist door de economisch wat moeilijkere tijden, zijn tandartsen voor hun cliënten juist weer op zoek naar kleinschalige tandtechniek waarbij persoonlijke aandacht, zorg en constante kwaliteit een belangrijke rol spelen.”

 

Daarom besloot Gery den Hoed de stap weer te zetten. En dat doet hij niet alleen: Gery heeft vier ervaren tandtechniekers in dienst en ook zijn vrouw zal regelmatig hand- en spandiensten verlenen.

Plezier
Gery den Hoed is ervan overtuigd dat Competent Tandtechniek een succes gaat worden. “Het team is ervaren en vakkundig en we hebben allen veel plezier in ons werk. Dat zie je terug in de tandtechnische werkstukken. Enthousiasme en gedrevenheid maken het mogelijk om constante kwaliteit van een hoog niveau te leveren. Uiteindelijk is dat natuurlijk wat tandartsen voor hun cliënten willen.”

Iedere tandtechnieker kent de specifieke wensen van de klant. Want ondanks het feit dat ook het digitale tijdperk zich in de tandtechniek heeft geïntroduceerd, blijft het maken van bruggen, kronen of een gebit nog altijd mensenwerk. Geen enkel gebit, zelfs geen enkele kies of tand is hetzelfde. Daarom gebeurt het steeds vaker dat een tandarts zijn cliënt zelf langs stuurt bij de tandtechnieker.

“Cliënten komen voor een tandtechnisch adviesgesprek, het uitvoeren van een reparatie of het bepalen van de kleur. Door de persoonlijke aandacht sluiten wensen en het product naadloos op elkaar aan.”